Osallistu

Koska tutkimushanke käsittelee meidän kaikkien yhteistä historiaa, haluamme pitää hankkeen ovet auki kaikille aiheesta kiinnostuneille. Sen lisäksi että tiedotamme ajankohtaisista tutkimustuloksista eri kanavien kautta, otamme mieluusti vastaan apukäsiä niin arkeologisille kaivauksille, ennestään tuntemattomien sotahistoriallisten kohteiden etsintään kuin moneen muuhunkin. Tiedotamme tekemisen paikoista hankkeen edetessä.

Tällä hetkellä haemme erityisesti sota-aikaa omakohtaisesti muistavia tai perheidensä kautta tarinoita kuulleita henkilöitä. Lisäksi otamme mieluusti vastaan sota-aikaan liittyviä valokuvia, kirjoituksia sekä muuta aineistoa. Skannaamme aineiston verkkotietokantaamme, joten saat pitää alkuperäiset kappaleet itselläsi. Kerättyä haastattelu- ja valokuva-aineistoa tarjotaan myös alueellisten vastuumuseoiden kokoelmiin, jotta se on tutkijoiden käytössä myös tulevaisuudessa.

Mikäli olisit valmis haastalteltavaksi tai sinulla olisi sota-aikaan liittyvää aineistoa, ota meihin yhteyttä ja sovitaan yksityiskohdista tarkemmin!